Behandeling

Een goed verzorgde vacht is niet alleen een mooi plaatje, het is ook nog eens erg belangrijk voor uw hond. Bij mij kunt u terecht voor de juiste behandeling die uw hond nodig heeft. Zo zit uw hond weer lekker in zijn vel. In mijn salon is elke hond van ieder formaat welkom, ras of geen ras.

Elke vacht vraagt om zijn eigen behandeling. De juiste behandeling zorgt uiteindelijk voor een gezonde en blije hond. Daarom zal ik bij uw eerste bezoek advies geven over de behandeling die bij uw hond past. Zo komen we samen tot een unieke behandeling die past bij wat uw hond nodig heeft, maar ook aansluit op uw wensen. Een trimbeurt kan worden uitgevoerd volgens de rasstandaard, maar als uw wensen een aangepaste behandeling vereisen, is dat uiteraard geen enkel probleem.

Bij een volledige behandeling wordt standaard de hond gewassen en geföhnd, worden de nagels geknipt, de oren schoongemaakt en zo nodig worden verstopte anaalklieren geleegd. Behandelingen vinden uitsluitend plaats op afspraak. Bij het niet komen opdagen of afzeggen binnen 24 uur voor de geplande afspraak, wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht.

Behandelingen:

Effileren:

De vacht van de hond wordt met een speciale schaar uitgedund, ingekort en in model gebracht. Voorbeeld rassen: Maltezer, Shih-Tzu, Lhasa Apso.

Knippen:

De vacht wordt ingekort en in model gebracht met een rechte schaar. Voorbeeld rassen: Poedel, Bichon Frisé.

Plukken:

De bovenste laag van het haar wordt met de hand verwijderd, zodat de nieuwe vacht de ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Voorbeeld rassen: Teckel, Border Terriër, Schnauzer.

Ontwollen:

Hierbij wordt de loszittende ondervacht verwijderd d.m.v. wassen, drogen met een krachtige blazer en door te kammen en borstelen. Voorbeeld rassen: Keeshonden, Berner Sennen, Golden Retriever.

Scheren:

De vacht wordt ingekort met een tondeuse. Dit kan op verschillende lengtes worden gedaan. Het hoofdje en de staart worden op bijpassende lengtes geknipt. Voorbeeld rassen: Boomer, Maltezer, Shih-Tzu.

Verharingsbeurt:

Ook kortharige honden zijn welkom in de salon. De hond wordt gewassen en geborsteld waardoor het haar goed loskomt. Zo komt de hond sneller door zijn ruiperiode heen. Voorbeeld rassen: Jack Russel Terriër, Beagle.

Tussenbehandeling:

Bij een tussenbehandeling wordt de hond gewassen, geföhnd en geborsteld. Ook worden de voetjes en het hoofdje weer netjes bijgewerkt.

Puppy kennismaking:

Heeft u een puppy? Wacht dan niet te lang om uw pup kennis te laten maken met een trimsalon. Zo zijn de trimbeurten in de toekomst een stuk aangenamer voor de hond. Bij een puppy kennismaking leert de pup de salon en de daarbij horende geluiden kennen. De pup mag lekker rondsnuffelen in de salon en wordt op tafel gezet terwijl hij voorzichtig wordt gekamd. De droger en tondeuse worden aangezet, zonder ze echt te gebruiken, zodat de pup kan wennen aan de geluiden. Verder bekijk ik de oortjes, tandjes en nageltjes van uw pup. Dit alles wordt op een rustige en aangename manier gedaan, zodat de pup rustig kan wennen. Een puppy kennismaking is mogelijk voor pups tot een leeftijd van 6 maanden, duurt ongeveer 20 minuten en is volledig gratis.

Bij mijn salon kunt u uiteraard ook terecht voor losse behandelingen zoals:

  • wassen/drogen
  • nagels knippen
  • hoofdje bijknippen
  • voetjes bijknippen

U kunt bij mij voor de deur parkeren en uw hond dus zeer gemakkelijk brengen en halen.